In militaire dienst was ik tankschutter bij de cavalerie. Niet bij de operationele hap maar in het opleidingscentrum in Amersfoort. Met 5 andere dienstplichtigen vormden wij de eerste bemanning van de toen nieuwe Leopart II tank. De job was niet heel intensief en ik besloot in de avonden een opleiding te gaan doen. Ik heb de zes volgende jaren een lerarenopleiding voor het vak Elektrotechniek gedaan. Nog ruim voor de opleiding was afgerond ben ik als leraar elektrotechniek aan de slag gegaan.

 
 

Na 5 jaar leraar op de LTS en MTS te Rotterdam ben ik opleiding gaan coördineren en verzorgen in het bedrijfsleven. Dit is op een aantal gebieden uit de hand gelopen, ik ging er veiligheidscoördinatie en kwaliteitsborging bij doen.
Voor deze disciplines heb ik vervolgens ook nog vijf jaar avondstudie gedaan, nl PHBO Quality Engineer aan de P-HBO te Utrecht en Hogere Veiligheidskunde aan de PHOV.
In het bedrijf waar ik gestart ben als opleidings functionaris, een groot landelijk Installatiebedrijf op het gebied van ET en WT kwam de nadruk steeds meer op de kwaliteit en VGM aspecten en minder op de opleidingsaspecten. Wel heb ik in deze organisatie meer dan 1000 mensen opgeleid voor het VCA diploma. Daarnaast heb ik systemen op gezet voor kwaliteit en VGM en enkele vestigingen aan een ISO 9001 en VCA certificaat geholpen. Na ca 1,5 jaar full time als auditor te hebben gewerkt ben ik in 1998 mijn eigen bureau gestart. Ik werk sindsdien enkele dagen per week als freelance auditor en adviseer daarnaast een uiteenlopend palet aan klanten bij het opzetten en onderhouden van kwaliteit, veiligheid en milieu systemen. Ik help de organisaties met het opzetten van handboeken en procesbeschrijvingen en geef training aan de medewerkers.

 


Gezond

Naast het werk ben ik ook gelukkig in mijn prive leven, ik ben getrouwd, heb drie zoons die sportief zijn en mijn af en toe helpen, bijvoorbeeld met het opzetten en onderhouden van deze website. Om fit te blijven vind ik het leuk om in de zomer te fietsen en in de winter enkele keren in de week te schaatsen. Ik acht mezelf fit, in 2015 heb ik nog de alternatieve elfstedentocht van 200km op de weißensee geschaatst.

 

Contact Bureau van der Vlist

 
Telefoonnummer:

0182548408